Kvinner på randen

Kvinner på randen er en skuespillertrio med et humoristisk preg og sjarm. Trioen oppsto i Bergen by i år 1996, og trioen besto av skuespillerne Kjersti Berge, Elisabeth Moberg og Marit Voldsæter. De opplevde suksess i 1996 med stykket Kvinner på randen av en oppskrytt aften på den intime scenen på den Stundesløse i Bergen. Oppfølgerstykket kom to år senere, i 1998, og ble kalt Kvinner på randen av en oppskrytt aften del 2. Stykket ble oppført i hele syv måneder og i tillegg med utsolgt hus. God kritikk resulterte i at stykkene også ble satt opp i hovedstaten. Fra høsten år 1999 til våren år 2000 turnerte gruppen over hele Norge. I år 1999 fikk humorgruppen tildelt prisen Årets bergenser, en pris som blir delt ut av Bergensavisen. Gruppen vant også Komiprisen i år 2001 i klassen beste ensemble. Det samme året var de tre jentene aktuelle med forestillingen Kvinner på randen rir igjen. Denne forestillingen fikk et høyt antall seere. Andre kjente forestillinger er Kvinner på randen krysser sine spor, Kvinner på randen av en oppskrytt TV-aften og Taxi, taxi. Høsten 2005 holdt trioen sin avskjedsforestilling.

Kjersti Berge

Kjersti Berge er en norsk skuespiller og komiker, best kjent som en del av humorgruppen Kvinner på randen. Berge ble født den 24. april i år 1961. Hun er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og Musikkonservatoriet i Oslo. Berge har arbeidet i mange år som frilansskuespiller og som sanger på en rekke norske teaterscener. Karrieren hennes begynte i år 1985. Hun har også medvirket i forskjellige musikaler, kabareter og revyer. I dag er skuespilleren gift og hun har to barn. Hun er prosjektleder for Fargespill, som er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt hvor et av målene er å knytte bånd. Prosjektet har basen sin på Nygård skole.

Elisabeth Moberg

Elisabeth Moberg er en norsk skuespiller og sanger, som kommer ifra Bergen. Hun ble født den 13. januar i år 1964. Moberg er også mest kjent fra forestillingene hun utførte med sine tidligere medarbeidere i gruppen Kvinner på randen. Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo og hos flere private pedagoger. Moberg har vært en profesjonell skuespiller og sanger siden år 1988, og hun har samarbeidet med en rekke norske artister.  I år 1995 fikk hun Gammleng-prisen i klassen «Studio». Ved siden av suksessen i Kvinner på randen, spiller hun i filmen Olsenbanden junior Sølvgruvens hemmelighet, hvor hun spiller eks-leiesoldaten. Vinteren 2007 spilte hun Miss Hannigan i musikalen Annie på Haugesund Teater. Samme år spilte hun rollefiguren Giulia i musikalen Which Witch på Håkonshaugen, i Bergen. Høsten 2010, spilte hun Abbedissen i Rodger & Hammersteins musikal The Sound of Music på Sola Kulturhus og Haugesund Teater. Der gjorde hun blant annet en versjon av «Climb Ev’ry Mountain».

Marit Voldsæter

Marit Voldsæter er en norsk skuespiller, artist og komiker. Hun er født den 20. juni i år 1966. Skuespilleren er født og oppvokst i Fyllingsdalen i Bergen. I starten av 20-årene begynte hun på Fyllingsdalen teater, og i løpet av tiden hun tilbrakte der sikret hun seg en jobb i Ole Paus sin revy. Dette var starten på Voldsæters komikerkarriere. Hun har jobbet frilans som skuespiller og sanger i en rekke revyer. Voldsæter opplevde stor suksess med komikergruppen Kvinner på randen, og hun har generelt hatt stor suksess med forestillinger, turneer og egne TV-serier på kanalen NRK. I år 2006 hadde Voldsæter sin debut som soloartist med showet “Med ræven i fatle” i Bergen. Forestillingen førte til at hun vant «beste kvinnelige artist i revy og komedie» og «beste forestilling på scene» under Komiprisen 2007. I dag er hun gift med mannen Ivar Gjerde.

 

Leave a Comment