Dagfinn Lyngbø

Dagfinn Lyngbø er en norsk stand-up komiker. Han ble født den 10. november i år 1972, og kommer ifra Askøy som ligger like utenfor Bergen by. Lyngbø har medvirket i en rekke humorbaserte TV-programmer, og er et kjent fjes i det norske komikermiljøet. Han er i dag gift med komikerkollegaen Pernille Sørensen.

Lyngbøs første, store forestilling ble satt opp i år 1999 og hadde tittelen Dagfinn Lyngbø- Live. Den neste standup-forestillingen hans, het Dagfinn Lyngbø – Ka e’ vitsen? Og kom i år 2005. Forestillingen tok opp temaene frykt og meningen med livet. Lyngbø har også deltatt på Julelatter 2007 og Julelatter 2010, og han har hatt forestillinger sammen med Johan Golden, Lisa Tønne, Dag Sørås, Anne-Kat. Hærland, Are Kalvø og Nils Ingar Aadne. I tillegg er han den norske stemmen til dovendyret «Sid» i Istid-filmene.  Mange fikk også med seg det humorvitenskaplige “Lyngbø & Hærlands Big Bang” på NRK1.

Utgivelse av en barneplate

I november 2017 ga Lyngbø ut en barneplate med tittelen Guttelus. Det var Bjarte Jørgensen som spilte trommene, Kato Ådland spilte gitar og Kai Taule spilte bass og sammen var de Dagfinn Lyngbøs barneband. Albumet ble nominert til Spellemannprisen 2017 i kategorien barneplate. Komikeren har til sammen mottatt syv Komipriser.

Han ble den beste stand-up artisten i år 2001, 2005, 2008 og i 2011. Han ble den beste mannlige artisten i år 2003 og 2013, og i år 2008 fikk han publikumsprisen for å ha vært årets morsomste. I år 1999 fikk han Stå opp-prisen. Til daglig er Dagfinn Lyngbø ansatt på Latter, og han har et sceneshow kalt «Supersmud» som ble først vist i mars 2018. Publikum har ventet lenge på at Norges mest kritikerroste komiker skulle komme tilbake med et soloshow, og hans nye show «Supersmud» har solgt over 145. 000 billetter.

Humoristisk og magisk

Under showet har Dagfinn Lyngbø tatt med seg sin bestevenn, musikeren Bjarte Jørgensen på scenen og sammen lager de en helaften med stand-up og musikalsk humor. Dagfinn Lyngbø har hatt stor suksess med alle showene han har satt opp. Forestillingene «Ka e’ vitsen?» som kom i år 2005, «Evolusjon» som kom i år 2008 og «Stereo» som kom i år 2012, solgte til sammen over 400. 000 billetter. Det at Lyngbø i tillegg har mottatt syv Komipriser forteller mye om hans posisjon som landets mest populære komiker. Lyngbø vet hvordan han skal nå ut til sitt publikum, og han kan formidle budskaper på en humoristisk og magisk måte. Alle hans show er nøye gjennomført og godt planlagt, selv om hele atmosfæren både virker avslappende, løst og ledig.

Norges ukronede humorkonge

Dagfinn Lyngbø sitt navn er et navn man med engang forbinder med humor, og det med god grunn. Det er hans fantastiske evne til å fornye seg og henge med i tiden, som har gjort at han i flere tiår har beholdt rollen sin som Norges ukronede humorkonge. Når komikeren står på scenen handler det om masse energi, og han har en egen evne til å få folk i alle aldere til å le så mye at de triller av stolene sine. Lyngbø innehar en formidabel egenskap til å gjøre alt morsomt, selv den minste ting snur han til humorens fordel, og han sprer en varme og fortellerglede som har blitt hans varemerke. Lyngbø har ikke bare sett seg fornøyd med å være Norges mest prisbelønte komiker, han var i tillegg med på å etablere standupsjangeren i Norge på begynnelsen av nittitallet. Lite visste han om da at han kom til å bli en av landets morsomste menn, med gode kritikker, høye terningkast og utsolgte forestillinger over hele landet.

Leave a Comment