Alan Walker

Alan Olav Walker er en britisk-norsk DJ og musikkprodusent. Walker ble født den 24. august i år 1997 i Northampton i England. I 1999 flyttet han sammen med familien sin til Bergen hvor han vokste opp. Hans far er britisk, men moren er norsk Den unge artisten ble oppdaget gjennom kanalen YouTube hvor han lastet opp videoer av musikken han hadde produsert selv. Walker lastet opp den første låten sin i år 2012, og siden den gang har musikken hans fått flere millioner visninger. Han ble verdenskjent i desember 2015 da han ga ut låten «Faded».

Singelen Fade var starten

I år 2014 ga Walker ut sin første offisielle electro house singel under navnet «Fade». Den ble fulgt opp av singlene «Spectre» og «Force». Det var disse låtene som virkelig startet hans karriere. Singelen «Faded» som kom ut i år 2015, var en vokalversjon av originalen «Fade» med den ukrediterte sangeren Iselin Solheim. Singelen toppet Spotifys lister på under 14 dager og den klatret helt på topp på VG-listen Topp 20, den aller første uken da låten lå ute. I begynnelsen av juni 2016 kom Alan Walker ut med en ny sang med navn «Sing Me to Sleep», med vokal som også synges av Iselin Solheim, da også ukreditert. I desember 2016 kom den tredje singelen hans, «Alone». Både «Sing Me to Sleep» og «Alone» ble enorme suksesser og ble hørt på flere millioner ganger allerede den første uken på Spotify.

Starten på eventyret

Hvordan begynte eventyret for gutten fra Bergen, hvordan klarte han å gjøre det mange andre drømmer om? Det hele startet på gutterommet i Fana i Bergen by. Der fikk han tidlig interesse for teknologi som banet vei for en senere fascinasjon for programmering og grafisk design. Med god hjelp og tilbakemeldinger fra venner på internett fikk plateselskapene raskt øynene opp for den unge gutten med det store talentet. I 2014 signerte Alan kontrakt med plateselskapet NoCopyrightSounds som ga ut låten «Fade» i august 2014. NoCopyrightSounds er et britisk plateselskap som legger ut musikk på YouTube. Det er Alan Walker som har gjort selskapet populært og godt kjent. «Faded» og «Sing Me to Sleep» ble begge gitt ut gjennom plateselskapet Sony Music Sweden, som skrev kontrakt med han sommeren 2015. Walker vant kategorien Årets låt under Spellemannsprisen i år 2016 for låten «Faded», og han ble den norske vinneren av den europeiske EBBA-prisen i 2017. Det er en pris som deles ut til fremadstormende artister eller grupper fra forskjellige land.

Maske på scenen og unik musikk

 Alan Walker er ikke bare kjent for sin unike musikk, han er også kjent for å stille med en maske på scenen, og i videoene hans er han en nesten usynlig skyggefigur. Dette er noe fansen lenge har lurt på. Det er ifølge artisten selv et nøye planlagt image, at det handlet om å bygge profilen Alan Walker. Ideen har han kommet opp med sammen med plateselskapet sitt. Profilen bygger på interessene til artisten som er PC, gaming og «Anonymous»-computerhacking. Han forteller at det allikevel er krevende og til tider vanskelig å holde en anonym profil, særlig når han er elsket av millioner. Selv kameratene han har med seg på scenen er maskerte. Gjennom bare en sommerferie spiller unggutten fra Bergen over hele verden, selv i Kina spiller han for flere millioner mennesker som hyller ham. Alan Walker gikk fra å ha en sommerjobb hos mormoren sin til å lage en bedrift som er verdt millioner. Han er et forbilde for alle unge mennesker som drømmer om å leve av musikk, og han er et bevis på at alle kan oppfylle sine drømmer.

Leave a Comment